Centrumgården


I tråd med programmet «Fremtidens byer» har Centrumgården fått grønn lunge på taket. Dette er bare ett av flere miljøtiltak som gjør Centrumgården til et av områdets fremste lavenergibygg.
Område
Skien sentrum
Areal
2850 m2
Leietakere
7
Oppført
1937

Skien er en gammel by, med mer enn 1000 års historie som møte- og handelsplass. Skien kommune og øvrig næringsliv er opptatt av å gjøre bysentrum mer attraktivt som bo-, arbeids- og oppholdssted, basert på mulighetene som byen har. Arbeidet er tydelig definert gjennom Handlingsprogram for Skien 2020.

Dette sammenfaller godt med R8 Propertys ambisjoner og intensjoner: Vi er bypatrioter, har troen på Skien og ønsker å bidra til vekst i byen, – ikke minst i sentrumskjernen. Satsingen på Centrumgården er en naturlig følge av dette. Gården bærer sitt navn med rette!

Etter å ha satt tidsmessig Norgesrekord for et rehabiliteringsprosjekt av et slikt omfang, kunne leietakerne flytte inn i helt nye og moderne lokaler i Centrumgården i Torggata 8 sommeren 2016. Rehabiliteringen ble prosjektert som næringsbygg i energiklasse B. Arkitekter og rådgivere har gjort en formidabel jobb for å møte de strenge kravene som stilles til slike bygninger.

I tråd med programmet «Fremtidens byer» har Centrumgården fått grønn lunge på taket. Dette er bare ett av flere miljøtiltak som gjør Centrumgården til et av områdets fremste lavenergibygg. Grønne lunger/tak er viktig for å bedre overvannshåndteringen i byer som fortettes, det gir bedre binding av Co2 og støv og er i tillegg et vesentlig trivselselement – i kombinasjon med flott takterrasse og utsikt over Skien sentrum. Det er også tilrettelagt for tilkobling av fjernvarme når dette blir tilgjengelig.

Centrumgården er blitt et tidsriktig og moderne kontorbygg for leietakere og rundt hundre ansatte.

 

Transport og kommunikasjon

Eiendommen ligger svært sentralt plassert i forhold til offentlig kommunikasjon. Det er meget godt busstilbud til Centrumgården. Skien busstasjon er 50 meter fra eiendommen. Både lokale, regionale og langdistanse ekspressbusser som Timeekspressen stopper på stasjonen. Maks 1 min gange fra holdeplass. Lokale linjer: M1, M2, M3, P4, P5, P6 og P7.

For den som foretrekker å reise med tog ligger Skien stasjon rett nord for sentrum. Her går det tog til Oslo S, Gardermoen, Hamar/Lillehammer, Porsgrunn og Notodden. Stasjonen er kun 3 minutter med bil og 16 minutter gange fra Centrumgården. Regionale toglinjer: R11, R11X og Bratsbergbanen.

Det er effektivt å hente en medarbeider, kunde eller leverandørrepresentant på Torp Sandefjord Lufthavn. Det er god flyforbindelse både nasjonalt og internasjonalt. Reisetid er ca. 50 minutter med bil. Det går også ekspressbuss hver time mellom Torp og Skien.

Fakta om eiendommen
Adresse:
Torggata 8
By:
Skien
Tomteareal:
1250 m2
Største leietaker:
Telemarksavisa
Arkitekt:
Arkitekt Morten Jahren
Miljøprofil
Energiklasse: C
Kildesortering
Redusert forbruk av vann og energi
Sykkelparkering og ladestasjon for elbil
Hold meg oppdatert om næringslokaler