Historisk oppkjøp i Skien sentrum


I samarbeid med Kontorbygg, Skien Boligbyggelag, Bratsberg Gruppen, Grenland Invest og Knut Bråthen har R8 kjøpt Telemarksgata 10 for 18 millioner kroner.

Det er første gang i historien at et slikt samarbeid oppstår mellom seks av de største eiendomsaktørene i Skien, både innen næring og bolig. Kjøpet er et ledd i en felles ambisjon om å fremme utviklingen i Murbyen og sentrum for øvrig.

Bygget ble oppgradert i 2010, men har stått delvis tomt de siste årene. Nå som bygget får lokale eiere vil to fokusområder bli prioritert: Endring av fasaden, og å fylle første etasje med publikumsrettet aktivitet.

Vi ønsker å få frem den flotte beliggenheten midt på Handelstorget i større grad enn nå. Dette er også et ledd i den nye strategien for Arkaden, hvor slagordet vårt er «Alt for byen». Vi har ikke lykkes med Arkaden før hele byen er full.
Emil Eriksrød

Overtakelsen skjer 15. januar, og allerede dagen etter foretar aksjonærene en felles befaring. To arkitektkontorer vil bli invitert til å komme med forslag til utforming av fasaden og selve bygget, og antatt ombyggingsstart er i løpet av 2018. Før den tid skal et helhetlig konsept spikres, og i bresjen som daglig leder for prosjektet sitter Kathrine Nakken i Skien By. – Vi ønsker innspill fra befolkningen og potensielle leietakere til hva vi kan fylle bygget med, sier hun.

Handelsbanken vil fremdeles holde til i andre etasje som i dag, og forhåpentligvis trives enda bedre enn før. I tillegg har kommunen gitt tillatelse til å bygge på to etasjer med leiligheter. Det vil i så tilfelle være første gang SBBL eier leiligheter midt i Skien sentrum.

Kontakt oss

Send oss en epost på post@r8property.no eller ring oss på +47 940 09 888