NO EN

Powerhouse Telemark

Powerhouse Telemark er et av verdens mest spektakulære og energieffektive bygg, tegnet av internasjonalt anerkjente Snøhetta. Bygget sto ferdig i august 2020, og det er fremdeles mulig å vise interesse som leietaker!

Sammen med Powerhouse-samarbeidet, bestående av arkitektkontoret Snøhetta, miljøstiftelsen Zero, Entra Eiendom, entreprenørselskapet Skanska og rådgivningsselskapet Asplan Viak, har R8 Property bygget Powerhouse Telemark; et miljøbygg i verdensklasse og BREEAM-NOR Excellent-sertifisert.

På nettsidene til Powerhouse-samarbeidet kan du lese mer om definisjonen av et smart bygg.

Powerhouse defineres som bygg som genererer mer energi enn det bruker gjennom et livsløp på 60 år, samtidig som det setter en helt ny standard for komfort og funksjoner.


8403 kvadratmeter er fordelt på 11 etasjer. Det spektakulære bygget kjennetegnes av at fasaden består av ulike vinkler, og at ingen etasjer er like verken utvendig eller innvendig. Store deler av fasaden og taket er dekket med solcellepaneler, det samme gjelder sykkelparkeringen og en lekker carport.

I første etasje ønskes gjestene velkommen til en flott foajé med kaffebar. I samme etasje kan leietakerne benytte seg av et stort treningsrom med dusj og garderobe. Nærmer du deg toppen av bygget, nærmere bestemt i 9. etasje, finner du personalrestauranten som tilbyr fersk og kortreist mat.

Her har du også tilgang til møteromsenteret i 10. etasje, som både byr på konferansesal til 70 personer, samt flere møterom – deriblant et lekkert og teknologisk rom som egner seg til styremøter o.l. På toppen av bygget, i 11. etasje, finner du takterrassen med sin fantastiske utsikt over elven og store deler av Porsgrunn.

Med sin beliggenhet sentralt plassert ved foten av Frednesbrua er det spektakulære miljøbygget meget synlig for biltrafikk fra E18 mot Grenland og Porsgrunn, samt for alle som tar seg opp elven mot Telemarkskanalen.

Eiendommen ligger sentralt plassert i forhold til offentlig kommunikasjon med bare et par minutters gange til bussholdeplass. Reisetid med tog til Tønsberg vil i rushtiden tar 49 minutter.

Det tar 40 minutter å kjøre til Torp Flyplass hvor det går avganger til de fleste store byer i Norge.

Powerhouse Telemark har fått mye oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, og CNN kåret det ikoniske bygget til å være blant de ti byggene på verdensbasis som de hadde størst forventninger til i 2020.

Photo: Ivar Kvaal
Photo: Ivar Kvaal