NO EN

Banebrytende eiendomsutvikler planlegger notering på Euronext Growth Oslo

Emil Eriksrød, Tommy Thovsland and Eirik Engaas are listing R8 Property on Euronext Growth Oslo. Photo: Ida Bjørvik.

Emil Eriksrød, Tommy Thovsland and Eirik Engaas are listing R8 Property on Euronext Growth Oslo. Photo: Ida Bjørvik.

Selskapet bak internasjonalt anerkjente Powerhouse Telemark henter ekstern kapital for å vokse ytterligere. – Vi skal doble verdiene innen 2023, samt bygge to nye Powerhouse, sier Emil Eriksrød, CEO og grunnlegger i R8 Property ASA. 

R8 Property er en pionér innen eiendomsutvikling av bærekraftige og teknologiske bygg. I tillegg kan selskapet skilte med Norges mest fornøyde leietakere gjennom NEMEETs Norsk Leietakerindeks, seks år på rad. Med Arctic Securities og SpareBank 1 Markets som tilretteleggere planlegger selskapet å hente inn 50-75 millioner kroner, og gjør samtidig klar for notering på Euronext Growth Oslo.

– Siden vi etablerte R8 Property i 2010 har vi utviklet 28 eiendommer med fokus på bærekraftige, teknologiske løsninger og kunden i sentrum. Basert på denne erfaringen har vi en ambisiøs vekststrategi om å doble eiendomsverdiene til 5 milliarder kroner innen 2023, og en notering på Euronext Growth er et viktig steg på den videre reisen, sier Emil Eriksrød, CEO og grunnlegger i R8 Property ASA.

Flaggskip i Telemark

Eiendomsselskapet har 26 eiendommer med et samlet areal på 105 000 kvadratmeter, hovedsakelig i Oslo, Vestfold og Telemark, hvorav 21 % av porteføljen er klassifisert som energiklasse A. I tillegg har selskapet 10 utviklingsprosjekter som til sammen utgjør ca. 50.000 kvadratmeter. Den totale eiendomsporteføljen utgjør per første kvartal 2021 en verdi på 2,23 milliarder.

Flaggskipet i R8 Property er Powerhouse Telemark, ett av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg; tegnet av Snøhetta og kåret av CNN som et av de ti byggene på verdensbasis det ble knyttet størst forventninger til i 2020. Nå foreligger to nye Powerhouse på tegneblokken, i henholdsvis Porsgrunn og Tønsberg.
– Verdens byer vokser raskt og byenes bygninger bruker i dag 25 prosent av verdens vann, minst 30 prosent av verdens energi og står for nesten 40 prosent av verdens klimautslipp. Byene er klimakampens frontlinje, og som eiendomsutvikler kan vi – og må vi – ta ansvar, sier Eriksrød.

Pionér innen teknologi og coworking

R8 Property bruker innovative, teknologiske løsninger i eiendomsporteføljen. Selskapet eier 35,5 prosent av Orbit Technology, et proptech-selskap med en plattformbasert forretningsmodell som optimaliserer bruk av eksisterende kontorer, og 75 prosent av Evolve Business Space, et coworking-selskap som med 24 lokasjoner dekker Østlandet og Stavanger.

– I R8 har vi innovasjonsvilje, evner å være fleksible og er opptatt av å løse nye utfordringer når vi møter dem. Vi ser virkelig frem til tiden som kommer, sier Eriksrød. 

Om R8 Property:

 • Eiendomsselskap med hovedkontor i Porsgrunn. Driver med investering, utvikling, utleie og drift av eiendom.

 • Startet i 2010 og har 30 ansatte.

 • Forvalter verdier for ca. 2,2 milliarder kroner

 • Porteføljen består av 26 eiendommer på til sammen ca. 105 000 kvadratmeter fordelt på

  Skien, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Oslo.

 • Har vunnet NEMEETs Norsk Leietakerindeks seks år på rad.

 • Prestisjeprosjektet Powerhouse Telemark sto ferdig i 2020, og ble samme år kåret av CNN

  til å være et av de mest spennende byggene i verden

 • Er aksjonær i blant annet proptech-selskapet Orbit Technology, en Airbnb-løsning for

  næringseiendom, og Evolve Business Space, et coworking-selskap.