NO EN

En annerledes jul. Igjen.

Det er godt vi ikke kjenner til alt hva fremtiden bringer med seg. Skrur jeg tiden ett år tilbake, er jeg glad jeg ikke visste at vi nok en gang skulle ha en annerledes jul å forholde oss til. Det hadde vært tungt. R8 Property har klart seg godt gjennom 2021, men tankene mine går også til vår utvidede “R8-familie” som i stor grad har fått kjenne restriksjoner og usikkerhet på kroppen, som spisestedene Jacob & Gabriel, Strøm, Sjøslag og Burglar, for å nevne noen.

Jeg håper hver og en av oss legger en ekstra innsats i å støtte lokalt næringsliv før årets julehøytid: Gå til innkjøp av julegaver i en fysisk butikk i ditt nærmiljø, eller invitér familie og venner til en hyggelig julelunsj på en lokal restaurant. Det betyr så mye for dem det gjelder.

Et bærekraftig år

Året som har gått har hovedsakelig vært preget av “business as usual” – heldigvis. Ett av våre viktigste fokusområder gjennom året har vært bærekraft. Javisst, bærekraft kan ofte bære preg av å være et moteord og noe “alle” er opptatt av å pynte seg med, men for oss har det vært viktig å integrere dette som et fokusområde i hele organisasjonen.

Jo mer vi har jobbet strategisk og dyptpløyende med bærekraft, jo mer ydmyke har vi blitt. Det er et enormt fagfelt, og vi lærer kontinuerlig noe nytt.

Det siste året har R8 Property blant annet deltatt i Odds Ballklubbs og BDOs samarbeidsprosjekt “Støpt for framtida”, utarbeidet en interessent- og vesentlighetsanalyse, definert våre utvalgte bærekraftsmål, gjennomført en bærekraft-kickoff for alle ansatte, etablert klimaregnskap, og sist, men ikke minst; vi er godt i gang med å utarbeide selskapets aller første bærekraftsrapport.

I Oslo Business Forums podkast “All in” fikk jeg mulighet til å snakke litt om dette arbeidet, og om hvordan fremtidens arbeidsliv påvirker eiendomsbransjen.

Ledige lokaler i Norges mest attraktive by

Vi er stolte av å ha tilhørighet til Norges mest attraktive byer; Porsgrunn og Skien. I disse dager er vi ute med en filmkampanje i sosiale medier om våre ledige lokaler i Porsgrunn Næringspark - moderne, lekre, fleksible lokaler langs elvebredden.

For meg personlig opplevdes det for øvrig som om en æra var over, da vi nylig solgte den gule, ærverdige bygården på Osebro i Porsgrunn - også kjent som Børve & Borchsenius-bygget. Dette var en av de første næringseiendommene jeg kjøpte, og som jeg har hatt et nært forhold til. Derfor er det ekstra godt å vite at bygget nå er i de beste hender hos AT Skog, som skal benytte eiendommen som sitt nye hovedkontor.

Og med dét ønsker jeg å takke for interessen i året som har gått, jeg håper du vil følge oss på den videre ferden i året som kommer.

Riktig god jul! 

Vennlig hilsen,
Emil Eriksrød