R8 Flying Start – en ny begynnelse


Sommeren for tre år siden ble et vendepunkt for meg. Selv om jeg hadde en utfordrende og flott jobb som finansdirektør og en spennende hverdag i hovedstaden, opplevde jeg stadig oftere en lengsel – en følelse av at jeg ikke hadde kommet riktig dit jeg ville ennå. Både steds- og karrieremessig.

Jo flere helger jeg tilbrakte hjemme, jo mer ønsket jeg å være med på å bygge opp nærings- og byutviklingen i Grenland – noe jeg hadde gode muligheter til gjennom å fokusere på gründerdrømmen. Fire år tidligere opprettet jeg nemlig R8, men lite ante jeg den gangen om at det lille selskapet mitt skulle bli starten på et eventyr. Skulle jeg tørre å forlate det trygge livet i Oslo med en flott jobb og leilighet for å satse fullt og helt på mitt eget selskap, og starte på nytt med Telemark som base? Jeg valgte å følge hjertet, og har aldri sett meg tilbake.

Man skal være litt uredd, veldig sulten og ha en solid dose fornuft, engasjement og innsatsvilje for å lykkes som gründer. I tiden som kommer blir innovasjon og gründerskap viktigere enn noen sinne for samfunnsøkonomien – både på nasjonalt og globalt nivå. Lokalt er det også avgjørende med spennende talenter som tør å tenke nytt; i R8 er eksempelvis ny teknologi og godt design helt avgjørende for mye av det vi holder på med.

Helt fra den spede starten av R8-eventyret har nytenkning vært en av mine største fanesaker. Derfor var det en stor glede og ekstra spennende å bli inkludert i årets Gründeruke i enda større grad enn før. I tett samarbeid med Vekst i Grenland, Etablererkontoret og Innovasjon Norge Telemark deltok vi aktivt i det nyoppstartede arrangementet Startgropa som gikk av stabelen i går og i dag. Yvonne Aasbø i R8 Edge og Lars Erik Løberg i R8 Consulting stilte som foredragsholdere, mens jeg fikk æren av å være jurymedlem i pitchingkonkurransen. Og det beste av alt, vi fikk anledning til å etablere vår nye innovasjonspris: R8 Flying Start!

Kåringen ble et overraskelsesmoment i år, men fra og med 2018 vil alle gründere få anledning til å delta i denne konkurransen.
grunderprisen - vinner

Historiens første vinner ble Frankeh Yaya Colley som gjennom hans «Brave project» ønsker å opprette et bindeledd mellom barn og ungdom fra minoritetsfamilier, og offentlige instanser som skoler, sykehus, barnevern og fengsel. .Han vinner en totalpakke fra R8-selskapene hvor han får totalt 60 timers rådgivning fra R8 Consulting og R8 Edge, 3 timers rådgivning/sparring med meg, samt kontorplass i ett av R8 Propertys bygg i hele 2018.

Frankeh Yaya Colley og hans «BRAVE project» oppfylte alle kriteriene våre, og juryens begrunnelse lød som følger:

«Juryen mener prosjektet har identifisert og forstått et vesentlig problem, og at gründeren viser et brennende ønske om å bidra til å løse utfordringen – som han selv erfarer gjennom sitt daglige virke. Vi tror på gründeren når vedkommende sier at det er betalingsvilje hos målgruppen og ingen konkurrerende løsninger pt. Vi i R8 ønsker å bidra til å spisse forretningsmodellen og hjelpe til med å utforme tydelig kommunikasjon rundt produktkonseptet. Vi mener den presenterte idéen kan utgjøre en forskjell, og i ytterste konsekvens forandre liv. Det snakkes mye om integrering og kriminalitet i minoritetsmiljøer. Dette er en samfunnsutfordring som MÅ løses, og vi ønsker å gi BRAVE-prosjektet og Frankeh Colley en FLYING START!»

Vi gratulerer deg med en velfortjent seier, Frankeh – og heier på både deg og andre modige gründere i tiden som kommer!

 

Kontakt oss

Send oss en epost på post@r8property.no eller ring oss på +47 940 09 888