R8 går inn på eiersiden og styrker Evolve


Med mål om å bidra til ytterligere profesjonalisering og vekst, går den telemarkbaserte eiendomsaktøren R8 inn på eiersiden av Evolve - en av Norges største aktører innen coworking.

R8 Property kjøper halvparten av aksjene i Evolve Holding AS, som står bak Evolve Business Space. Evolve ble startet i 2004, og tilbyr bedrifter en fleksibel og effektiv tilgang til arbeidsplasser og konferanserom på 18 forskjellige steder i Norge.

–  Teamet bak Evolve var de første som tok coworking til Norge og har gjennom mange år opparbeidet seg en helt unik kunnskap om hvordan et slikt innovativt konsept lykkes i det norske markedet. Vi har i en god stund fulgt med på og latt oss imponere av deres suksess. Samtidig ser vi at vi fra vår side kan bidra med administrative systemer og ressurser som vil legge til rette for at Evolve kan utvikle seg og vokse ytterligere i fremtiden, sier Emil Eriksrød, administrerende direktør i R8 Property.

I dag er Evolve etablert på totalt 14 steder i Oslo og Akershus, i tillegg til i Drammen, Tønsberg, Fredrikstad og Porsgrunn. I Porsgrunn leier Evolve deler av kvartalet Kammerherreløkka, som R8 har utviklet i samarbeid med Bane NOR Eiendom. Evolve blir også leietaker i Powerhouse Telemark, som R8 er i ferd med å oppføre.

–  Sammen med våre partnere og andre eiendomsaktører, ønsker vi å bidra til at det innovative Evolve-konseptet utvides til enda flere steder i fremtiden, sier Eriksrød, som trer inn som styreleder i Evolve Holding AS.

Evolve drives av duoen Marianne Wollan og Elisabeth Vikenes, og selskapet hadde i 2018 en samlet omsetning på litt i overkant av 20 millioner kroner. Målsettingen er videre en årlig veksttakt på 40-50 % de neste årene, gjennom å tilby konseptet på flere attraktive steder.

– I vekst- og utviklingsfasen vi er i nå, er det et naturlig neste steg for Evolve å få administrative systemer ytterligere på plass. Evolve skal fortsatt stå på egne ben, og fortsette samarbeidet med partnere. Vi rigger oss for videre vekst og fortsetter reisen videre, men går nå fra å være en gründerbedrift og inn i en mer formell ramme, sier gründeren Marianne Wollan, som fortsetter i rollen som daglig leder i Evolve.

– Ved å få R8 inn på eiersiden får vi tilgang til systemer og struktur. Det vil være en fantastisk partner å ha med seg når vi nå rigger oss for videre vekst. For våre kunder og samarbeidspartnere vil eierskifte ikke innebære noen endringer, utover at vi vil kunne levere enda bedre tjenester til våre kunder, sier Wollan.

For nærmere informasjon:
Emil Eriksrød, tlf. 415 22 463, emil@r8group.no
Marianne Wollan, tlf. 452 40 500, marianne@evolve.no

Fakta om R8 Property:

  • Eiendomsselskap med base i Porsgrunn, driver med drift, utleie og kjøp og salg av næringseiendom.
  • Startet i 2010 og har 20 ansatte.
  • Forvalter verdier for ca. 2 milliarder kroner.
  • Har ca 102.000 kvadratmeter i Telemark og Vestfold i porteføljen.

 

Fakta om Evolve

  • Startet i Oslo i 2004.
  • En av Norges største på moderne og fremtidsrettede kontorfellesskapsløsninger.
  • Er tilstede på rundt 20 steder i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark.
  • Estimert omsetning 2019: 30 millioner kroner.
  • Forventer 50 prosent omsetningsvekst i 2020.
Kontakt oss

Send oss en epost på post@r8property.no eller ring oss på +47 940 09 888