R8 Property henter nye hoder til proptech-satsing


Emil Eriksrød og R8 Property henter Wasim Rashid og Daniel Bentes fra DNB, for å bygge opp eiendomsselskapets teknologisatsing.

– Vi er stolte over å tiltrekke oss to så sterke fagpersoner som Daniel og Wasim. De skal få frie tøyler til å ta R8 Property videre inn i fremtiden. Næringseiendom ligger bak andre bransjer når det kommer til effektivisering gjennom digitalisering. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier konsernsjef Emil Eriksrød i R8 Property.

Daniel Bentes kommer fra stillingen som Platform Strategy Lead i DNB. Bentes og Wasim Rashid har tidligere jobbet sammen også i Telia og i Schibsted.

– Min styrke ligger i plattformstrategi. Det å skape et økosystem ved å se hvordan ulike selskaper og tjenester kan integreres med hverandre, sier Bentes.
Rashid kommer fra stillingen som EVP Head of Platforms i samme bank.
– Vi er begge tekno-nerder, men vi er opptatt av å ikke presentere teknologi som en løsning. Teknologien skal skape verdi for selskapet og samfunnet, så det viktigste er at man først definerer problemet. Vi kan ikke begynne å snakke om Big Data og AI uten å si noen om hvilken sammenheng dette skal brukes i, sier Rashid.

Både han og Bentes har lang erfaring fra det å bygge nye plattformbaserte forretningsmodeller.

– Kjennetegnet på slike forretningsmodeller er at de er åpne og kan brukes av flere. Finn.no, Tesla og Uber er gode eksempler på plattformbaserte forretningsmodeller som mange kjenner til, sier Rashid.

Eriksrød i R8 Property sier at hele R8-konsernet vil merke den nye ekspertisen de nå henter. Nylig gikk selskapet, for femte år på rad, seirende ut av den årlige undersøkelsen Norsk Leietakerindeks (NLI), foran Entra og Aspelin Ramm.
– Vi er ydmyke og takknemlige for den sterke lojaliteten fra leietakerne våre, og ser at tiden vi er inne i skaper nye behov. Våre kunder og leietakere ønsker en mer fleksibel og friksjonsfri hverdag. Det første vi gjorde var å investere i coworking-konseptet Evolve, nå tar vi dette videre ved å investere ytterligere i teknologi, fortsetter Eriksrød.

Rashid og Bentes begynner hos R8 Property i januar 2020.

– Vi gleder oss til å ta for oss hele verdikjeden til R8 Property, fra idé, via byggefase, forvaltning og oppussing; hvor ser vi utfordringer? Hvor kan ting gjøres enklere og bedre? Hvordan kan vi skape et økosystem rundt leietakerne? Vi begynner med å kartlegge problemstillingene før vi skal utvikle de beste løsningene i bransjen, sier Rashid.

Bilder:
https://www.dropbox.com/sh/dxydin0wl656kq7/AABDaoJHrpjs0Ww9PsUYM_Tfa?dl=0

For nærmere informasjon:
Emil Eriksrød, tlf. 415 22 463,
emil@r8group.no

Fakta om R8 Property:

  • Eiendomsselskap med hovedkontor i Porsgrunn, driver med drift, utleie og kjøp og salg av næringseiendom.
  • Startet i 2010 og har 28 ansatte.
  • Forvalter verdier for ca.2,4milliarder kroner.
  • Har 102.000 kvadratmeter i Telemark, Vestfold og Oslo i porteføljen.
Kontakt oss

Send oss en epost på post@r8property.no eller ring oss på +47 940 09 888