Samfunnsansvar skaper rom for å leve


For en drøy måned siden lanserte vi vår nye visuelle profil, samt en ny slogan: Room for life.

Disse tre ordene favner essensen i det R8 står for og brenner for, nemlig rom for å leve, rom for å skape, rom for å utvikle, rom for å ta ansvar. For å nevne noe.

Ikke minst inkluderer setningen vårt fokus på bærekraft, energisparing, miljø, byutvikling etc. Som autorisert Miljøfyrtårn og en vesentlig aktør i næringslivet i regionen vår ønsker vi å være vårt ansvar bevisst også på denne fronten. Vi skal gå i bresjen for å gjøre omgivelsene våre bedre gjennom byutvikling, men vi skal også sørge for at dette skjer på en forsvarlig og miljøvennlig måte.

Nettopp derfor bygger vi et av verdens mest energieffektive bygg; Powerhouse – den grønne diamanten. Bygget vil gjennom sitt livsløp produsere mer energi enn det forbruker og være en arkitektonisk milepæl – ikke bare i Porsgrunn, men i landet for øvrig. Jeg gleder meg enormt til bygget er på plass om et par år!

Med Arkaden er fokuset litt annerledes: Senteret var en perle i forvitring, og vi ønsket derfor å gi senteret det løftet det fortjener, og ikke minst befolkningen en bykjerne som de igjen kan være stolte av og benytte på daglig basis. Kjøpet og utviklingen av Arkaden handler ikke bare om senteret i seg selv, det handler om at vi i R8 ønsker å utvikle Skien by og skape liv i bygatene:

Vi ønsker å skape rom for livet – room for life

Før sommeren fikk jeg en henvendelse fra Thor Kamfjord i Norner, en av våre største leietakere i Powerhouse og for øvrig et globalt teknologisenter for plastindustrien. Han oppfordret oss til å følge deres eget eksempel som de har gjennomført flere ganger; finne en strand i nærmiljøet og rydde denne fri for plast og søppel. I R8 blir vi oppriktig glad hver gang noen gir oss en utfordring, og spesielt når dette dreier seg om å gjøre verden til et litt bedre sted!

I går, torsdag, stilte derfor store deler av R8-familien opp til strandrydding på Herøya. I strålende solskinn fylte nærmere førti medarbeidere med familiemedlemmer store søppelsekker med plastavfall, byggeskum, isopor etc – i tillegg til mer «eksotiske» ting som en strandstol og båtpute, noe spesielt barna hadde stor glede av.

En god bedriftskultur handler ikke bare om hvordan vi har det på jobb fra åtte til fire, men også hvordan vi kan inkludere familiene og omgivelsene våre og skape en større helhet. Neste år utfordrer vi derfor samarbeidspartnere, leietakere, kunder, familie og venner til å bli med oss på å rydde et enda større område – i flotte nærliggende omgivelser, med store smil rundt munnen.

Tar du utfordringen?

Ha en riktig god helg!

Kontakt oss

Send oss en epost på post@r8property.no eller ring oss på +47 940 09 888